İstanbul Üniversitesi'nde kavga

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 16:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlenen bir konferansı protesto eden sol görüşlü öğrenciler ile karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgaya müdahale eden polisin arkadaşlarını gözaltına aldığını belirten öğrencilerin olayı protesto etmesi sırasında kısa süreli bir gerginlik daha yaşandı. İki öğrenci grubunun arasına giren polis olayların büyümesini engelledi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Türkçe Yaşam Kulübü ve Diploması Kulübü tarafından "92. Yılında Çanakkale Zaferi" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansı fakülte önüne gelerek protesto eden sol görüşlü gruba içeriden çıkan karşıt görüşlü öğrenciler müdahale etti. Karşı karşıya gelen iki öğrenci grubu kavga ederken, bu sırada hafif şekilde yaralanan öğrenciler oldu. Kavgaya müdahale eden çevik kuvvet polisi ise bazı öğrencileri gözaltına aldı.

Kavganın ardından gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen sol görüşlü öğrenciler, bir basın açıklaması yaptı. "Katil polis üniversiteden defol, Baskılar bizi yıldıramaz, Faşizme karşı omuz omuza" yazılı dövizler taşıyan grup adına yapılan açıklamada, konferansın faşist öğrenciler tarafından düzenlendiği ve Edebiyat Fakültesi dekanın buna destek olduğu öne sürüldü. Açıklama sırasında polis yoğun güvenlik önlemleri alırken, öğrenciler daha sonra yürüyüşe geçti. Sloganlarla yürüyen öğrencilerle karşıt görüşlü öğrencileri yan yana getirmemek için çevik kuvvet polisi de birlikte hareket etti.

İletişim Fakültesi önünden sloganlarla geçen gruba bu sırada 3 öğrenci tepki göstererek üzerlerine doğru koştu. Bu sırada öğrencileri takip eden polis araya girerek yeni bir kavganın çıkmasını önledi. Öğrenciler güçlükle uzaklaştırılırken, yaşanan ardebe kısa sürede sona erdi. Protestocu öğrenciler daha sonra Süleymaniye'ye doğru yürüyerek dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber